Poštovane kolegice i kolege,

Nakon jednogodišnje stanke, uzrokovane SARS-CoV-2 pandemijom, Hrvatsko farmaceutsko društvo organizira tradicionalnu Godišnju konferenciju farmaceuta Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem (PharmaCRO 2021), od 23. do 25. rujna 2021., pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH.
To je nastavak održavanja godišnjih skupova farmaceuta u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva koji imaju tradiciju dugu više od 50 godina. Respektabilan broj zar ne! Ti su se skupovi do osamostaljenja Republike Hrvatske zvali Farmaceutski dani, a potom Savjetovanja farmaceuta u organizaciji pojedinih regionalnih Udruženja našeg Društva. Uvijek su bili odlično posjećeni zahvaljujući pomno sastavljenim kvalitetnim stručnim programima s aktualnim temama ali i zbog želje naših kolega iz svih krajeva Hrvatske za ugodnim druženjem, povezivanjem i razmjenom iskustava.

Zbog okolnosti u kojima se nalazi cijeli svijet − nepredvidivog trajanja pandemije a time i pratećih epidemioloških mjera ovogodišnju Konferenciju organizirat ćemo virtualnim putem, iako bi nam njeno održavanje uz fizičku prisutnost sudionika bilo mnogo draže. Očekujemo odaziv/sudjelovanje brojnih farmaceuta i drugih zdravstvenih stručnjaka iz Hrvatske i drugih zemalja. Za hrvatsku farmaceutsku struku to je najveći stručni skup u ovoj godini.

Program Konferencije vezan je uz temu Svjetskog dana farmaceuta 2021. „POVJERENJE – TEMELJ USPJEŠNE LJEKARNIČKE SKRBI“. U nekoliko modula bit će prikazano kako osigurati što veće povjerenje pacijenata u zdravstveni sustav, postupke liječenja i ljekarničku skrb, s gledišta regulatora, farmaceutske industrije, javnog i bolničkog ljekarništva te studijskih programa, posebice u vremenu borbe protiv pandemije COVID-19.

Temeljem dosadašnje uspješnosti naših godišnjih stručnih skupova očekujemo veliko zanimanje sudionika za ovogodišnji program kao i tvrtki iz svih oblasti farmaceutske i srodnih djelatnosti. Vjerujemo da će upravo virtualna izvedba mnogim zainteresiranima omogućiti lakše uključivanje u rad Konferencije, a napominjemo da će svi sadržaji biti dostupni za naknadno pregledavanje do 10. listopada 2021.

Priključite nam se! Veselimo se druženju s vama na PharmaCRO 2021!

Dr. sc. Maja Jakševac Mikša, mag. pharm.
Izvršna direktorica HFD-a